ΕΞΑΛΛΗ Η ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.



ΟΡΓΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η Τουρκία όπως φαίνεται νομίζει ότι μπορεί να διεκδικεί και να συμπεριφέρεται όπως νομίζει αυτή καταπατώντας κάθε έννοια διπλωματικής συμπεριφοράς. Αλλά όλοι οι ηγέτες δεν είναι υποτελείς όπως νομίζει ο Ερντογάν. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βουλγαρία Χασάν Ουλουσόι, έθεσε αίτημα ώστε να εισαχθεί η υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στην Βουλγαρία.  
Η αντίδραση του Βούλγαρου Πρωθυπουργού κ. Μπορίσοφ, ήταν άμεση. Διεμήνυσε στον Τούρκο πρέσβη ότι η χώρα του δεν δέχεται από κανέναν τελεσίγραφα και απειλές, ενώ η Ekaterina Zaharieva, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, θα καλέσει αύριο το πρωί τον πρέσβη για εξηγήσεις. 
Οι Βούλγαροι απαιτούν την άμεση απέλαση του Τούρκου πρέσβη από τη Βουλγαρία. Όπως αναφέρουν τα Βουλγαρικά ΜΜΕ, το απαράδεκτο αίτημα συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλγαρία και τους Βουλγάρους και μια ανοιχτή προσπάθεια επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, κάτι το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί δυναμικά από τις Βουλγαρικές αρχές. Και συνεχίζουν: Δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας όταν γίνεται μια τόσο επικριτική επίθεση στη γλώσσα μας από την ισλαμική προπαγάνδα. Επί 500 χρόνια δουλείας από τους Τούρκους, οι πρόγονοί μας με κόστος της ζωής τους υπερασπίστηκαν τη Βουλγαρική γλώσσα, την πίστη τους και το κράτος και θα ήταν αδιαφορία και ανευθυνότητα να μην υπερασπιστούμε τη γλώσσα μας στη ίδια μας τη χώρα. Έχουμε επαρκές επιχείρημα ώστε να απελαθεί ο πρέσβης της Τουρκίας, που δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιου είδους αιτήματα.

Σχόλια