ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ

ΥΠΟΠΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Όπως δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Φιλίπ Λεκλέρκ,στο περιθώριο εκδήλωσης για το προσφυγικό στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας 24.000 - 25.000 θέσεις σε 5.000 ενοικιαζόμενα σπίτια σε όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, συνεχίζοντας, ότι είναι ένα δύσκολο και ακριβό πρότζεκτ το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και μπορεί αυτό να είναι ένα δύσκολο στοίχημα, δεδομένου ότι πολλοί Έλληνες αναγκάζονται λόγω της κρίσης να εγκαταλείψουν την χώρα και να αναζητήσουν στο εξωτερικό δουλειά, αλλά η ενσωμάτωση των Σύριων, των Αφγανών και των Ιρακινών στην Ελληνική κοινωνία είναι εφικτή.

Όπως γράφει το ethnos.gr, τη σταδιακή ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία περίπου 40.000 προσφύγων θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η Ύπατη Αρμοστεία σε συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές. Οι προαναφερθέντες αναμένεται να πάρουν άσυλο από τους συνολικά 72.000 που έχουν καταθέσει αίτηση μέχρι και τις 25 Απριλίου.
Μέσα στα σχέδια, είναι και η αύξηση των 5.000 διαμερισμάτων τα οποία ενοικιάζουν πρόσφυγες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερο προβληματισμό για την αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού,  προκαλούν μεταξύ των άλλων τα λόγια του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι σιγά -  σιγά πρέπει να σταθούν στα πόδια τους  και να ζήσουν μόνοι τους στην Ελληνική κοινωνία,  να μάθουν τα έθιμα και τη γλώσσα όπως έκανε με επιτυχία και η Αλβανική κοινότητα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα. Και παρατηρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία μαθαίνει Ελληνικά.
Κάλεσε την αστυνομία να είναι πιο προσεχτική στις επιχειρήσεις της για να αποφεύγονται τα ατυχήματα, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει η πολιτεία να πληροφορεί καλύτερα στους πρόσφυγες τους κινδύνους που διατρέχουν πριν αποφασίσουν να ακολουθήσουν τους διακινητές. Αναφερόμενος τέλος στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων τόνισε ότι πάνω από 13.000 παιδιά φοιτούν σε τάξεις υποδοχής και δομές υποδοχής για την εκπαίδευση χωρίς προβλήματα. 

Σχόλια