ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ


30 MAXHTIKA THΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ

Την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν και η ένταση στα Ελληνικά νησιά αυξάνεται, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο εκδηλώνεται η παρουσία από πλευράς ΗΠΑ συνεχώς αυξάνεται. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελληνοαμερικανική άσκηση Stolen Cerberus. Συμμετέχουν Ειδικές Δυνάμεις των δύο χωρών σε μία άψογη συνεργασία, με κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο, ολόκληρο το 24ωρο. 

Μεταξύ των άλλων, η άσκηση Stolen Cerberus, περιλαμβάνει ρίψεις αλεξιπτωτιστών, ρίψεως εφοδίων, συνεργασία και πιστοποίηση στελεχών σε αποστολές κατάδειξης στόχων, καθώς και εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών. Συνεργάζονται Ελληνικά C-130H και αεροσκάφη των ΗΠΑ C-130J.

Όλα αυτά δεν είναι απλά μιά απάντηση στις ασκήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αλλά για να επιδείξουν ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρική ενέργεια εναντίον της χώρας μας.

ΕΦΑΓΑΝ <<ΞΥΛΟ>> ΧΘΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Επτά τουρκικοί σχηματισμοί F-16, που παραβίασαν το FIR Αθηνών, είδαν 30 μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας που απογειώθηκαν προς αντιμετώπιση τους. Και όπως έδειξαν οι γείτονες, είναι πολύ <<λίγοι>> μπροστά στους Έλληνες ιπτάμενους. 
Εξάλλου οι Έλληνες πιλότοι, περιγράφοντας τις εμπλοκές στον αέρα, αναφέρονται σε απερίσκεπτους και νευρικούς ελιγμούς από την πλευρά των Τούρκων χειριστών.

Σχόλια