ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ 4 ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

Οι Τουρκικές δυνάμεις που εδρεύουν στα βορειοανατολικά της Συρίας, όπως αναφέρει οργάνωση που βρίσκεται στην εκεί εμπόλεμη ζώνη, σκότωσαν έναν Αμερικανό στρατιώτη που μαχόταν με το YPG. 
Το όνομα του στρατιώτη από τις ΗΠΑ με καταγωγή από το Ντιτρόϊτ, είναι Michael Thomason και σκοτώθηκε σύμφωνα με τις αποκαλύψεις μεταξύ 28 έως 29 Απριλίου στο Κομπανί, κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Ήδη είναι γνωστό σύμφωνα με πληροφορίες των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ότι δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του YPG έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται κοντά στις εκεί περιοχές για να καταρρίψουν εάν χρειαστεί Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Τουρκικά ΜΜΕ, σε ένα διαφορετικό συμβάν, τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μάχης στη Συρία. Σχετική ανακοίνωση έγινε από την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al-Wataniya al-Tahrir, η οποία υποστηρίζεται από την Άγκυρα.
Το Ρωσικό ΥΠΑΜ διέψευσε την σχετική είδηση, κάτι που έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, παρά την ειδησεογραφία Μέσων Επικοινωνίας της περιοχής.

Σχόλια