ΞΥΛΟ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

4 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 

Στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε ξενοδοχείο της Ρόδου, σήμερα τα ξημερώματα στις 03.30, ομάδα περίπου 200 ατόμων εισέβαλε στο συνεδριακό κέντρο, όπου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Το συνέδριο δεν έγινε στις 14 του μήνα και στην Καλαμάτα, λόγω της κατάληψης του κεντρικού αμφιθεάτρου του μεγάρου χορού της Καλαμάτας, από εκατοντάδες μέλη του Π.Α.ΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 4 άτομα, ενώ το συνέδριο είναι άγνωστο αν θα γίνει.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του ΠΑΜΕ στο Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, που δεν είχαν σχέση με το συνέδριο, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας και τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της Διοίκησης.
Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η εισβολή έγινε από εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ της συνδικαλιστικής παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα. Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ: Που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική διαδικασία και επέτρεψαν νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής, παρότι η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές. Θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των προσλήψεων των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, ο ένας από τους τραυματίες είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ όπως ανέφερε έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς Γιώργος Μαλέας και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Ευθύμιος Θεοχάρης.

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο της ΓΣΕΕ, είχε απαγορεύσει την δημοσιογραφική κάλυψη των εργασιών, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους.
Η ενημέρωση των πολιτών για τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας είναι υποχρέωση.
Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις. Χθες μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.

Σχόλια