ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

To τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235 αλλά και τα F-16 που έχουν την βάση τους απέναντι από τη Ρόδο, δεν φάνηκαν στον ουρανό, όταν μαχητικά που απογειώθηκαν από την 117 Πτέρυγα Μάχης χθες το μεσημέρι πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο. Τα μαχητικά αποτελούνταν από Αμερικάνικα και Ελληνικά F-16, αλλά και Mirage 2000-5 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα οποία έφτασαν στην περιοχή από δύο διαφορετικά σημεία.

Όλα αυτά κατά την διάρκεια της άσκησης <<Ηνίοχος 2019>>, την ίδια ώρα που τα Ισραηλινά ΜΜΕ εκθειάζουν την μεγάλη αεροπορική άσκηση που οργανώνεται από τη χώρα μας.

Οι Τουρκικές παραβιάσεις μπορεί να συνεχίστηκαν, αλλά όπως επισήμανε το  ΓΕΕΘΑ, τα Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε δυο σχηματισμούς στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο με τους συμμάχους να γίνονται μάρτυρες της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και της γρήγορης αναχαίτισης  από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Πιλότοι της Iσραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν στην Άσκηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη βάση της Ανδραβίδας στην Πελοπόννησο και θα λήξει στις 12 Απριλίου, μαζί με πιλότους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Κύπρο, τα ΗΑΕ και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με στόχο, η άσκηση να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή κατάρτιση σε συνθήκες που μοιάζουν με ένα πολύπλοκο περιβάλλον μάχης πολλαπλών απειλών για τη μεγιστοποίηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, Ελλάδας και Συμμάχων.

Η Τουρκική πλευρά, έδειξε την ενόχλησή της ιδιαίτερα για τις πτήσεις των συμμαχικών αεροσκαφών πάνω απο τη Λήμνο, εκδίδοντας navtex ώστε να κλειδώσει την περιοχή, ενώ το ίδιο έκανε και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Κανείς όμως δεν έδωσε την παραμικρή σημασία και οι πτήσεις έγιναν κανονικά, με προσβολή στόχων, κρούσης και ταχείας αντίδρασης.

Σχόλια