O ΡΑΜΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στη συνάντηση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας οι διώξεις του καθεστώτος Ράμα εναντίον των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.
Ο Μπάσα ανέφερε πως το καθεστώς Ράμα έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και εκκλησίες Ελλήνων που κατοικούν στην Αλβανία.

Μπορεί δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ότι αυτό έγινε για να κερδίσει ο Λουλζίμ Μπάσα την υποστήριξη του Βαγγέλη Ντούλε, αλλά η αντίδραση των Ευρωβουλευτών, έφερε τον Ολλανδό ευρωβουλευτή Μπας Μπέλντερ, να ζητά διευκρινίσεις στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της πλειοψηφίας, καθώς μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία, οι απειλές κατά της Ελληνικής μειονότητας έχουν αυξηθεί.

Η κατάσταση πάει να ξεφύγει από τον έλεγχο, αφού σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Έντι Παλόκα του Δημοκρατικού κόμματος ερωτηθείς αν στην πολιτική κρίση που έχει ενσκήψει υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων σε ένα αστικό πόλεμο, απάντησε ότι δεν αποκλείει αυτό το σενάριο. Και συνέχισε λέγοντας: Ούτε θέλουμε ούτε ευχόμαστε μια πολεμική εμφύλια σύγκρουση. Έχουμε παιδιά, όσοι είναι στο στούντιο έχουν παιδιά και θέλουν να ζουν κανονικά. Η απόφασή μας για δράση αφορά όμως την επιβίωση μας. Θα αντιδράσουμε σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης. Σήμερα η αστυνομία με την βίαιη δράση της μας έδειξε ότι έχει μετατραπεί σε τυφλό υπηρέτη του Ράμα.

Σχόλια