ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου και λίγα μέτρα αφότου πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, τραγούδησε με ένταση το Μακεδονία Ξακουστή.  
Η απαγόρευση από την ηγεσία του Σώματος για τη μη χρήση συνθημάτων φέτος, δεν απέτρεψε τα <<βατράχια>> να μην εκφράσουν τα συναισθήματα τους για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Το συγκεντρωμένο πλήθος καταχειροκρότησε τα στελέχη του Λιμενικού, ενώ οι περισσότεροι από τους παρακολουθούντες την παρέλαση, τραγούδησαν και φώναξαν συνθήματα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος είχε λάβει εντολή να μην φωνάξει συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, για την αποφυγή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων, όπως σημειωνόταν ρητώς στην διαταγή, αφού ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών λίγα 24ώρα πριν τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με επίσημο έγγραφο απαγόρευσε τα συνθήματα από τους άντρες της Μονάδας.

Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή, ενώ το ίδιο έκανε και η μπάντα του στρατού τη στιγμή που παρέλασε η Προεδρική Φρουρά.

Σχόλια