ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Οι προκλήσεις πλέον των Σκοπιανών χρειάζονται άμεσα απάντηση από την Ελληνική πολιτεία.

Η Μακεδονική Αμφικτυονία, έκανε γνωστή εταιρεία ρούχων στη Μελβούρνη, η οποία πουλάει μπλουζάκια ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των Ελλήνων: Οι Πόντιοι έξω απ' τη Μακεδονία και Οι Έλληνες έξω απ' τη Μακεδονία.

Η Μακεδονική Αμφικτυονία καλεί τον κόσμο να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία της πολιτείας της Βικτώρια, καθώς δεν υπάρχει χώρος για κανενός είδους ρατσισμό στην Αυστραλία και ειδικότερα ενάντια στους Έλληνες Ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι υπέστησαν Γενοκτονία με τον τραγικό απολογισμό των 353.000 θυμάτων.

Δεν είναι βέβαια κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Στη συγκέντρωση της Μελβούρνης, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με υβριστικά συνθήματα όπως: Έλληνες και Πόντιοι έξω από τη Μακεδονία, προκαλώντας την άμεση απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Πολλά από τα μέλη μας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Μακεδονία.
Πολλοί Πόντιοι μετοίκησαν στην Αυστραλία μετά το 1950. Είμαστε τόσο Μακεδόνες όσο και Αυστραλοί,  ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, προσθέτοντας πως ως απόγονοι επιζώντων Γενοκτονίας και διώξεων, η Ομοσπονδία και τα μέλη της επικρίνουν τη χρήση των ελευθεριών που απολαμβάνουν όλοι οι Αυστραλοί για να επιτεθεί σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων λόγω του ποιοι είναι.

Σχόλια