ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ. ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Επτά ιπτάμενοι της 337η Μοίρας με 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 Plus και μηχανικούς υποστήριξης, βρέθηκαν στην Ισπανία για να πάρουν μέρος στο TLP μαζί με πολλές άλλες Μοίρες από άλλες χώρες. Τα μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τελευταίας γενιάς.

Οι Έλληνες Χειριστές ψηφίστηκαν ώς οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ σε αναχαιτίσεις, 
βομβαρδισμούς μακράς εμβέλειας και χτυπήματα κατά πολεμικών σκαφών υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ο Σμηναγός Ιπτάμενος Βασίλης Κοντόπουλος, ψηφίστηκε ως Best Warrior της εκπαιδευτικής σειράς του TLP. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί τον καλύτερο πιλότο σήμερα στο ΝΑΤΟ.
Οι Έλληνες ιπτάμενοι ήταν εντυπωσιακοί και έδειξαν πόσο εκπαιδευμένοι είναι.  Κατάφεραν με πλήρη επαγγελματισμό, να διατηρήσουν τον τίτλο των καλύτερων στην βάση του Al Bathente. 
Σύμφωνα με το Hellasjournal, τα Ελληνικά μαχητικά όσες φορές επέστρεφαν στην βάση μετά την αποστολή τους, κατά τον έλεγχο από τους Μηχανικούς της ΠΑ δεν παρουσίαζαν την παραμικρή βλάβη.
Εδώ και τρεις εκπαιδευτικές σειρές η πρωτιά παραμένει στην χώρα μας. 335η Μοίρα <<Τίγρης>> από την 116 ΠΜ με F-16 Block 52 Adv, η 331 Μοίρα με Mirage 2000-5 και τώρα η 337η Μοίρα με F-16 Block 52 Plus, που κράτησε την παράδοση, αφού ψηφίστηκε ως η καλύτερη από την πλειοψηφία των πιλότων των Νατοϊκών χωρών που συμμετείχαν.

Σχόλια