ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει έκθετη την Ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν αντιδρά στα αντεθνικά σχέδια των γειτόνων οι οποίοι παίρνουν συνεχώς θάρρος καθώς αφού πρώτα δημιουργήθηκε κράτος της <<Βόρειας Μακεδονίας>> προχωρά στο επόμενο βήμα. <<Μακεδονικό>> έθνος, γλώσσα και μειονότητα στην Ελλάδα. Τα συνεχή ψεύδη Τσίπρα και Κοτζιά  ότι μόνο η ιθαγένεια θίγεται στην κατάπτυστη συμφωνία δείχνει την πολιτική τους ανεπάρκεια.
 Σύμφωνα με πηγές από τα Σκόπια, στην απογραφή του πληθυσμού που θα γίνει στη χώρα θα περιλαμβάνεται ερώτημα περί εθνότητας, αφού ο Ζάεφ μετά από συνομιλίες με την ηγεσία του αλβανικού κόμματος που τον στηρίζει στην κυβέρνηση, συμφώνησαν να τεθεί ερώτημα κατά την απογραφή στους πολίτες, ποια είναι η μητρική τους γλώσσα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εστία, η ερώτηση ικανοποιεί κατά κύριο λόγο τον Ζόραν Ζάεφ, ώστε να σφετερισθεί την λέξη <<Μακεδονία>>, όταν ο τύπος των Σκοπίων αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας είχαν δηλώσει ότι δεν θα ετίθετο τέτοιου είδους ερώτημα κατά την απογραφή. 
Να αναφερθεί ότι το BBC μετέδωσε ότι υπάρχει μια καταπιεσμένη και αόρατη <<Μακεδονική μειονότητα>> στην Ελλάδα και ότι καμιά συμφωνία δεν μπορεί να είναι πιο ισχυρή από τη θέληση κάποιων να θέσουν θέμα <<Μακεδονικής μειονότητας>> στην Ελλάδα.
Οι Σκοπιανοί επισήμως ζήτησαν από τον ΟΗΕ να μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο <<Μακεδονικός>> σε όλες τις περιπτώσεις. Η μόνιμη αποστολή των Σκοπίων στον ΟΗΕ, ζήτησε ο επιθετικός προσδιορισμός να είναι σύμφωνος με το επίσημο ή το σύντομο όνομα της χώρας.

Σχόλια