ΠΡΑΞΗ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΛΒΙΝΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Στην Ιταλία μέχρι σήμερα έπρεπε να αποδείξεις για να δικαιωθείς, ότι ο εισβολέας στην περιουσία σου, δημιουργούσε άμεση φυσική απειλή. Ο νέος νόμος αναγνωρίζει ότι  <<η κατάσταση σοβαρής αναστάτωσης>>, δικαιολογεί πυροβολισμούς χωρίς προειδοποίηση εναντίον οποιουδήποτε εισβολέα. 
Ο νέος νόμος προβλέπει δωρεάν δικαστικά έξοδα και δωρεάν έξοδα υπεράσπισης για όποιον διώκεται, επειδή τραυμάτισε ή σκότωσε κάποιον στην κατοικία του, επικαλούμενος νόμιμη άμυνα.
Πέραν αυτών, ενισχύει τις κυρώσεις για κλοπή σε κατάστημα και παραβίαση κατοικίας. 
Δεν επιτρέπει την υπό όρους απελευθέρωση του εισβολέα, παρά μόνο αφού καταβληθεί αποζημίωση.
Αυτό λοιπόν που αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του Ματέο Σαλβίνι, η Ιταλική Γερουσία υιοθέτησε σήμερα, με 201 ψήφους έναντι 38.
Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, μετά την έγκριση του κειμένου δήλωσε: Είναι μια πολύ ωραία ημέρα, τελικά το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα των Ιταλών στη νόμιμη άμυνα επιβεβαιώθηκε. Από σήμερα οι εγκληματίες θα ξέρουν πως θα είναι δυσκολότερο να είσαι διαρρήκτης στην Ιταλία. Θα είναι ένα επάγγελμα ακόμη πιο επικίνδυνο. 

Τα τελευταία χρόνια, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είχε διεξαγάγει εκστρατεία υπέρ ιδιωτών και καταστηματαρχών που διώκονταν επειδή είχαν σκοτώσει διαρρήκτες που δεν ήταν οπλισμένοι.

Οι Ιταλοί δικαστές από την άλλη πλευρά, θεωρούν πως ο νέος νόμος, εισάγει επικίνδυνους αυτοματισμούς και περιορίζει τα περιθώρια ερμηνείας των δικαστών.

Σχόλια