ΡΟΜΠΟΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

Με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Ρωσική κυβέρνηση, αφήνει να κατανοηθεί ότι ένας στρατός ρομπότ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει  προκλήσεις από την πλευρά του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία πρωτοστατεί στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της άμυνας, αναφέρουν Βρετανοί αμυντικοί αναλυτές. Έχει δημιουργήσει μονάδες με μη επανδρωμένα μίνι-άρματα μάχης ικανά να διεξάγουν σαρωτικές επιθέσεις στο πεδίο της μάχης. Επίσης εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να υλοποιήσουν αδιανόητες μέχρι σήμερα επιθέσεις.

Παρά το ότι κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για προπαγάνδα της ρωσικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους Βρετανούς όλα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού το Ίδρυμα Advance Research, μια Ρωσική εταιρία που συνεργάζεται με το κράτος, έχει αναπτύξει δύο τύπους ρομπότ δολοφόνους. Η λειτουργία τους γίνεται με τηλεχειριστήριο και προς το παρών έχουν τοποθετηθεί σε πολεμικά πλοία, ενώ υπάρχει έτοιμη μοίρα μη επανδρωμένων αεροχημάτων για αυτόνομες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τους Βρετανούς ο στρατός ρομπότ - δολοφόνων έχει αναπτυχθεί μυστικά σε ειδικές μονάδες σε διάφορα σημεία της Ρωσικής επικράτειας. Τα ρομπότ έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν πολύ εύκολα στοχευμένες εχθρικές θέσεις.

Η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, αναφέρει ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερα από 20 νέα είδη ρομπότ για τις ένοπλες δυνάμεις της, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της μάχης.
Το Ρομποτικό Κέντρο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας όπως έγινε γνωστό, θα παρουσιάσει μια σειρά τεχνολογικά επιτεύγματα στην διεθνή σκηνή κατά τη διάρκεια του στρατιωτικο-τεχνικού φόρουμ.

Σχόλια