ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Εντός του εδάφους του Κοσόβου εισήλθαν Σέρβοι κομάντος όπως ανέφεραν κάτοικοι χωριού του Δήμου Καμένιτσα, ενώ πριν λίγες ώρες είχαμε και κινήσεις Σερβικών τεθωρακισμένων στα σύνορα Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr. κάτοικοι του χωριού  Karaçevë, έστειλαν επιστολή σε όλες τις Διεθνείς υπηρεσίες  που λειτουργούν στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία αναφέρουν ότι το χωριό τους που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Σερβία, έχουν κυκλώσει Σέρβοι πάνοπλοι κομάντος της στρατοχωροφυλακής.

Η  επιστολή είχε παραλήπτες την πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας και τις πρεσβείες Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, KFOR και την Αμερικανική βάση Bonsdstill. Επίσης το Γραφείο της ΕΕ και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. αναφέροντας  ότι δεκάδες Σέρβοι κομάντος εισήλθαν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και στο χωριό Κάρατσεβο, το οποίο θεωρούν ως έδαφος της Σερβίας.
Η Αλβανική ιστοσελίδα της εφημερίδας «Bota Sot», αναδημοσιεύει την είδηση και καλεί τους Διεθνείς οργανισμούς  να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Οι Σέρβοι κομάντος που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια, θα εισέλθουν με πολιτικά στην Β. Μιτρόβιτσα και στα υπόλοιπα Σερβικά χωριά αναμένοντας την άσκηση του στρατού του Κοσόβου, η οποία έχει σκοπό την σύλληψη και την εκδίωξη των Σέρβων από την περιοχή. 
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μονάδες του Β΄σώματος του Σερβικού στρατού, κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Κόσοβο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ρωσία βάσει ψηφισμάτων του ΟΗΕ, έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο ως εγγυήτρια χώρα.

Σχόλια