40000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΜΚΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έχει αναλάβει τον συντονισμό μετακίνησής 40 τουλάχιστον χιλιάδων μεταναστών από τις χώρες τους προς την Ευρώπη, αφού πρώτα περάσουν από την Ελλάδα, με άγνωστο τον αριθμό όσων αποφασίσουν να μείνουν εδώ. Οι μετανάστες ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν από χερσαία και θαλάσσια σύνορα στη χώρα μας.
Σκοπός η μετακίνηση να πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου.

Οι τουρκικές αρχές λένε πως ερευνούν την υπόθεση, αλλά παρά τους <<ελέγχους>>, οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την ΕΕ επηρεάζουν περισσότερο τη χώρα μας, αφού είναι γνωστή η τακτική της Τουρκίας για αποσταθεροποίηση της περιοχής.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι οι μετανάστες θα σχηματίσουν ένα τεράστιο καραβάνι που θα μετακινηθεί προς τα Ελληνικά σύνορα.
Οι τουρκικές Αρχές αναφέρουν πως έχουν αποµονώσει αριθµούς κινητών τηλεφώνων µέσω των οποίων έγιναν οι επαφές και οι διαδικτυακές συνεννοήσεις, ενώ στέλνουν οµαδικά sms, καλώντας τους µετανάστες να µη συµµετάσχουν σε αυτό το καραβάνι. Τους ενημερώνουν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες εάν τελικά το αποτολμήσουν.

Σχόλια