OI TOYΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Μετά από 10 ημέρες, έγινε γνωστό ότι Τουρκικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην περιοχή των Στροβιλίων, κατέλαβαν Κυπριακό έδαφος και εγκλώβισαν σε αυτό Ελληνοκύπριους, καθώς η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει <<τετελεσμένα>>.

Όπως αποκάλυψε ο <<Φιλελεύθερος>>, το περασμένο Σάββατο οι Τούρκοι απέκλεισαν με βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες την περιοχή στην οποία διαμένουν τρεις οικογένειες σε τρεις κατοικίες. Η περιοχή συνορεύει με τις Βρετανικές βάσεις και αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Τούρκοι μάλιστα αναφέρουν ότι μόνο με άδεια θα διακινούνται προς τις ελεύθερες περιοχές, ενώ στα κατεχόμενα θα λειτουργούν ως υπήκοοι του ψευδοκράτους.

Να σημειωθεί ότι ψηφίσματα αναφέρουν πως το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά και τις τουρκικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν στα Στροβίλια το στρατιωτικό στάτους κβο που υπήρχε πριν από τις 30 Ιουνίου 2000. Το 2003, οι Τούρκοι είχαν διαπλατύνει το δρόμο και απέκοψαν την παροχή ηλεκτρισμού ρεύματος στον οικισμό, απαιτώντας από τους κατοίκους να μεταβούν στην Αμμόχωστο και να υποβάλουν αιτήσεις για επανασύνδεση νερού, ηλεκτρισμού και τηλεφώνων από τα τουρκοκυπριακά δίκτυα.

Να αναφέρουμε πως στα Κατεχόμενα έχουν μεταφερθεί άρματα μάχης τύπου Leopard-2A4 στην 14η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην κατεχόμενη Κυθρέα.

Σχόλια