Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Αν και είναι ξένος αξιωματικός που πέθανε μαχόμενος εναντίον ενός άλλου ξένου στρατού που εισέβαλε στα Μακεδονικά εδάφη, η κυβέρνηση της ‘Μακεδονίας’ σκοπεύει να εφαρμόσει τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία και να ανεγείρει μνημείο, αναφέρει η ιστοσελίδα της η τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων.

Και για να γίνουμε περισσότερο σαφείς. Κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, ο Ζόραν Ζάεφ, υποσχέθηκε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό να εκπληρώσει αίτημά του για ανέγερση μνημείου Βούλγαρου αξιωματικού, του Συνταγματάρχη Κωνσταντίν Καβαρνάλιεφ, που έχασε τη ζωή του πολεμώντας κατά του Ελληνικού στρατού στη Μάχη της Δοϊράνης στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Εκεί όπου και θα στηθεί το μνημείο.

Ο Ζόραν Ζαέφ έκανε και δηλώσεις στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας αναφέροντας: Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες της Βουλγαρίας, ότι το μνημείο του συνταγματάρχη Καβαρνάλιεφ είναι έτοιμο, θα μεταφερθεί από τη Σόφια όπως είπαμε με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ για να τοποθετηθεί. Το μνημείο είναι όμορφο και αποτελεί μέρος της κοινής βαλκανικής μας ιστορίας, για την οποία πρέπει να φροντίζουμε.

Σχόλια