ΔΙΕΦΥΓΕ Ο ΡΑΜΑ. ΗΤΤΑ ΣΟΡΟΣ

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ
Παρά τις απειλές των υπαλλήλων του Σόρος, ξένες πρεσβείες και ειδικά την Γερμανία, προς τους Αλβανούς βουλευτές της αντιπολίτευσης, αυτοί παραιτήθηκαν αναγκάζοντας τον Ράμα να φύγει από τα Τίρανα πηγαίνοντας όπως αναφέρουν Αλβανικές πηγές, σε <<προστατευμένο χώρο>>στα νότια της χώρας. Πριν την εξαφάνισή του, έδωσε εντολή στον Υπουργό Άμυνας να θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, αν τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.
Αλβανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, για να χειροκροτήσουν τους βουλευτές που παραιτήθηκαν, με συνθήματα μίσους κατά του Ράμα.
Η αντιπολίτευση καλεί σε νέες κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη τους Αλβανούς πολίτες, με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς, κατηγορώντας τον <<κρυπτόμενο>> πρωθυπουργό, για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. 
Ο ηγέτης του κόμματος DP, Lulzim Basha ανέφερε: Οι Αλβανοί θα έχουν την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι άνθρωποι μας θα είναι παράλληλα με τους πολίτες ως απλοί πολίτες, για να σιγουρευτούν ότι πλέον στην Αλβανία δεν θα εγκατασταθεί άλλο ένα δικτατορικό καθεστώς, ώστε να μην παραβιαστούν ξανά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως γίνεται πέντε χρόνια τώρα και να επιστρέψει η χώρα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Θα κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη για την Αλβανία, τη δημοκρατία, την Ευρώπη, την Αμερική, για το σήμερα και για το μέλλον αυτής της χώρας. Σε αυτή την μεγάλη μάχη, θα νικήσουμε μαζί. Γι αυτό σας καλώ όλους αύριο στις 10 το πρωί, έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο.Κανείς δεν πρέπει να είναι απών.
Να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι πρότειναν στην αντιπολίτευση να μην παραδώσει τις έδρες της και να συνεχίσει να συμμετέχει στο κοινοβούλιο. 
Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αλβανία, αντέδρασε στην απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση να παραδώσουν τις έδρες τους, αφού είναι γνωστό ότι ο Ν.Τραμπ δεν ελέγχει ακόμη απόλυτα το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ. 
Η πρεσβεία της Γερμανίας ανέφερε: Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις. Η παραίτηση των βουλευτών είναι λάθος. Πρέπει όλες πολιτικές δυνάμεις να αλλάξουν γνώμη και να προχωρήσουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο στο κοινοβούλιο. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ και Αλβανίας πρέπει να συνεχιστούν χωρίς να χαθεί χρόνος. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Σχόλια