Ο ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ

Η Εφορία, πέρα από το το σύστημα των αυτόματων κατασχέσεων, ετοιμάζει και τον προσωπικό  εφοριακό υπάλληλο για κάθε οφειλέτη. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σε αυτό το νέο μέτρο, με στόχο την είσπραξη όσο γίνεται περισσότερων χρεών από τα 104 δισ. ευρώ που καταγράφονται αυτή την ώρα.
Κάθε οφειλέτη του Δημοσίου, θα τον <<χρεώνεται>> προσωπικά ένας εφοριακός του δικαστικού τμήματος των ΔΟY, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος και υπόλογος να παρακολουθεί την εξέλιξη της οφειλής, την τήρηση των ρυθμίσεων, τις μεταβολές περιουσιακών στοιχείων και όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν τον οφειλέτη. Όπως αναφέρει η sofokleousin.gr, oι οφειλέτες θα κατατάσσονται σε κατηγορίες βάσει  ανάλυσης κινδύνου και θα δίνεται προτεραιότητα στο <<κυνήγι>> αυτών που υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεφύγουν από την εφορία.
Οι φορολογούμενοι τόσο σε επίπεδο φυσικών, όσο και σε επίπεδο νομικών προσώπων, θα έχουν πλήρη εικόνα των οφειλών τους, του ιστορικού των οφειλών και των σχετικών πληρωμών και λοιπών ενεργειών τους, επιλεγμένων πληροφοριών για τις ενέργειες που κάνει ή προβλέπεται να κάνει η Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση για τις ενεργές οφειλές καθώς και θέματα συμψηφισμών και ρυθμίσεων των οφειλών τους. 
Όλο το επιχειρησιακό δυναμικό της Α.Α.Δ.Ε. που εμπλέκεται στον επιχειρησιακό μηχανισμό είσπραξης θα μπορεί να έχει πλήρη και ενιαία εικόνα των οφειλών και οφειλετών και των ενεργειών που έχουν γίνει από τη γένεσή της μέχρι και την εξόφληση ή διαγραφή της.
Τα στοιχεία θα αντλούνται συνδυάζοντας τις πληροφορίες από ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα της Α.Α.Δ.Ε., όπως εισόδημα, περιουσιολόγιο, καταστάσεις πελατών/προμηθευτών, Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, Πληροφοριακό Σύστημα Αυτοματοποιημένης Επεξεργασίας, ΕΡΓΑΝΗ, Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφοριών με κράτη μέλη της Ε.Ε. πληροφορίες από τρίτους κ.λπ..

Σχόλια