ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ... ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει τρικάκια, όπως ο Ρουβίκωνας. Εξ΄ άλλου ανέφερε, όταν χρειάζεται συλλαμβάνονται και εάν υπάρχει λογαριασμός τον πληρώνουν!! 

Η κα. Παπακώστα μίλησε στον ΣΚΑΪ η για τη στάση του Υπουργείου έναντι της δράσης της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης και περί ανομίας. 
Σε ερώτηση  εάν μπορεί η Αστυνομία να πάει για φαγητό στα Εξάρχεια, απάντησε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι καθημερινά στα Εξάρχεια.

Σχετικά με τον Ρουβίκωνα ανέφερε ότι τα μέλη της οργάνωσης κάνουν προσπάθειες να διατηρούνται στην επικαιρότητα σαν παλιοί πολιτικάντηδες που θέλουν να δικαιολογούν την ύπαρξή τους. Υπό την έννοια αυτή κλιμακώνουν τις <<παρεμβάσεις>>. Θέλουν να δείξουν ότι κάνουν κάτι πιο σημαντικό από αυτό που κάνουν, προσάγονται και όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις συλλαμβάνονται και το λογαριασμό τον πληρώνουν. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ότι λένε οι ίδιοι: Εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα υπάρχουν, μπορεί κάποιος να σε αιφνιδιάσει μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αν το θελήσει. Το θέμα είναι πως τον αντιμετωπίζεις και τι σήμα δίνεις.Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή. Τέλος, τελεία.
Παλαιότερα, συνέχισε, υπήρχε υπουργείο Εσωτερικών, τώρα έχουμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Οι άνθρωποι πολιτεύονται και προσέχουν να ισορροπούν στις παρυφές της εγκληματικότητας, δεν είναι τόσο απρόβλεπτοι όσο νομίζουν.

Η κα. Παπακώστα μεταξύ των άλλων ανέφερε επίσης: Υπάρχει συμβολισμός, δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη. Κάθε μέρα εξαρθρώνονται πολύ μεγάλες υποθέσεις που χρόνιζαν. Δουλεύει πολύ η αστυνομία. Έχουν δίκιο οι αστυνομικοί ώς ένα βαθμό που διαμαρτύρονται. Έχουν επιφορτιστεί να κάνουν τα πάντα, ενώ υπάρχουν φθορές και στο υλικό που χρησιμοποιούν.

Σχόλια