ΕΚΤΑΚΤΟ. ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα.  Διαδηλωτές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση Ράμα προσπαθούν να εισέλθουν στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών που περιφρουρούν το κυβερνητικό κτίριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι έσπασαν την πόρτα και κατάφεραν να εισέλθουν στο Μέγαρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με ρίψη χημικών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 10 τουλάχιστον τραυματισμοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα με στόχο τη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.

Νεώτερες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνησης, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές φώναζαν Ράμα, φύγε.
Κατάφεραν να παραβιάσουν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο του κτιρίου. Δακρυγόνα ρίχθηκαν από ψηλά στους διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μέχρι και σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες. Κάποιοι εισήλθαν στο κτίριο και έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο.

Σχόλια