ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΑΚΑΡ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Συναντήθηκαν σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ. Συζήτησαν διμερή θέματα και την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ του 1988.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του με τον οποίο συμφώνησαν τον προγραμματισμό στο άμεσο μέλλον συναντήσεως αντιπροσωπειών των δύο χωρών, προκειμένου να συμφωνηθεί πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ προέβλεπε: 
Κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων τα δύο μέρη θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να αποφεύγουν την παρακώλυση της ομαλής ναυσιπλοΐας και εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα διεθνή κείμενα, κανόνες και κανονισμούς.
Ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή των εθνικών ασκήσεων που απαιτούν έκδοση ΝΟΤΑΜ ή άλλης αναγγελίας θα γίνονται κατά τρόπο με τον οποίο να αποφεύγονται η απομόνωση περιοχών, η δέσμευση περιοχών για μεγάλο χρονικό διάστημα και η διεξαγωγή τους κατά τη διάρκεια αιχμής της τουριστικής περιόδου και των κυριότερων εθνικών και θρησκευτικών εορτών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα εκσυγχρονισμού της Συμμαχίας στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας.


Σχόλια