ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ;


Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης ξανακάνει αναφορά στον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ελληνικές τράπεζες  λόγω κόκκινων δανείων και αφήνει υπονοούμενα, λέγοντας ότι πιθανόν να απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση τους, η οποία θα γίνει από τους φορολογούμενους πολίτες.

Ο κ. Δραγασάκης μάλλον δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν ότι η τσέπη του Έλληνα δεν αντέχει άλλο λόγω των πολιτικών αποτυχιών και της δικής του κυβέρνησης, αλλά και το γεγονός ότι οι τράπεζες ήδη έχουν δεχθεί δύο κύριες ανακεφαλαιοποιήσεις.
Μία από την κυβέρνηση Σαμαρά 48 δισ. ευρώ τα οποία <<φεσώθηκε>> ο φορολογούμενος πολίτης και μία δεύτερη από την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έδωσε όσο-όσο σε ξένα κεφάλαια τις τράπεζες, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Ο  Γιάννης Δραγασάκης μεταξύ των άλλων ανέφερε: Δεν πρέπει υποτιμήσουμε το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό; Ήταν 97 δισ. ευρώ το 2014 και από τότε αρχίζει η μείωση τους αλλά παραμένουν υψηλά και πρέπει να τα μειώσουμε. Αν δεν προσέξουμε μπορεί να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις που να οδηγήσουν  τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση; Όχι αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει π.χ. το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου. Δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος.

Και το ερώτημα είναι: Τελικά βγήκαμε από τα Mνημόνια;

Σχόλια