ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Σοβαρότατα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας εξελίχθηκαν όταν εκατοντάδες Αλβανοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, περικύκλωσαν το κτίριο και κτύπησαν υπουργούς.
Στην αρχή της συνόδου της ολομέλειας, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο βουλευτή Παουλίν Στερκάι και αφού τον έσπρωξαν, επιτέθηκαν εναντίον του. Παρενέβη η αστυνομία και ο βουλευτής κατάφερε να διαφύγει.
Αλλά και ο υπουργός Μπλέντι Κλόσι, όταν προσπάθησε να μπει στο κοινοβούλιο, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι σωματοφύλακες του ήταν αυτοί που κατάφεραν να τον σώσουν.
Οι διαδηλωτές στη συνέχεια έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα η  αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Ακολούθησαν συμπλοκές έξω από το κοινοβούλιο μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, ενώ οι βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο. 
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός τουρισμού Μπλέντι Κλόζι και ο αναπληρωτής του Παολίν Στερκάζ, κτυπήθηκαν από διαδηλωτές κοντά στα ερείπια του Κάστρου των Τιράνων.

Σχόλια