ΕΚΤΑΚΤΟ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Λουλζίμ Μπάσα, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος : Δεν βλέπω κανένα λόγο να παραμείνω σε ένα κοινοβούλιο που προέκυψε μέσω των ψήφων του εγκλήματος και της μαφίας. Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά επίσης και των συμμάχων τους, αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις έδρες τους. Αυτή η κυβέρνηση έχει νοθεύσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2017 και εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις και υποθέσεις διαφθοράς. 
Σήμερα έγινε μια πρωτοφανής κίνηση στην ιστορία του πλουραλισμού. Όλη η αντιπολίτευση έχει λάβει απόφαση να υπακούσει στην εντολή των Αλβανών πολιτών, η οποία πήρε τη μορφή της εθνικής διαμαρτυρίας την 16η Φεβρουαρίου. Όλα τα άλλα είναι ανοησίες για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Έντι Ράμα δεν είναι πια ο πρωθυπουργός των Αλβανών. Το Κοινοβούλιο δεν είναι νόμιμο.

Αυτό που δεν έκανε η δική μας αντιπολίτευση για το Σκοπιανό, το έκαναν πράξη οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, ώστε να γίνουν εκλογές.

Όλοι οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές τους έδρες. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος συμπεριλαμβάνει και αρχηγούς συμμαχικών της κομμάτων, όπως του κόμματος ΚΕΑΔ της Ελληνικής μειονότητας.

Στην διαδήλωση του Σαββάτου, οι διαδηλωτές φώναζαν μεταξύ των άλλων, στην φυλακή ο κολλητός του Σόρος, εννοώντας τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό ήδη έχει ξεκινήσει στη γειτονική μας χώρα σοβαρή πολιτική κρίση, η οποία θα επηρεάσει όλόκληρη την περιοχή.

Η αρχή έγινε, όταν ομόφωνα το Δημοκρατικό κόμμα ενέκρινε σήμερα την από την Κυριακή δημοσίως διατυπωθείσα πρόταση του προέδρου Λουλζίμ Μπάσα, όλοι οι βουλευτές τα παραιτηθούν από τις έδρες τους για να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Ράμα, ώστε να οδηγηθεί η Αλβανία σε εκλογές. 

Και ενώ ο Έντι Ράμα μίλησε για απεγνωσμένες απόπειρες της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο και για την Πέμπτη μπροστά στο κτίριο της Βουλής.

Σχόλια