ΤΕΛΟΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Με οριακή πλειοψηφία 151 ψήφων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πέρασε το άρθρο 3  παρ. 1 στην ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, που καταργεί την Χριστιανικό Ορθόδοξο χαρακτήρα της χώρας και φέρνει ουδετερόθρησκο κράτος.
Αρχικά είχε γίνει λάθος όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην καταμέτρηση, γι’ αυτό και υπήρξε σύγχυση και η εντύπωση ότι το άρθρο που αφορά τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας είχε κοπεί με 150 ψήφους.
Έτσι θα τεθεί προς ψήφιση και στη δεύτερη ψηφοφορία της Βουλής που ακολουθεί στην Ολομέλεια στις 13 Μαρτίου.
Η Νίνα Κασιμάτη της Β' Πειραιώς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, διαφοροποιούμενη στην κυβερνητική ψήφο.
Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 3 έχουν ψηφίσει  οι 3 βουλευτές από το Ποτάμι, Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, ο ανεξάρτητος Σπ. Δανέλλης, η ανεξάρτητη Κ. Παπακώστα και από το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Απείχαν: Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης,  Μάριος Γεωργιάδης, Δημήτρης Καβαδέλλας, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, Στάθης Παναγούλης,  Αριστείδης Φωκάς  και Γιώργος Κασαπίδης.
Το άρθρο 3 παρ. 3 αφορά στην κατάργηση της παραγράφου που καθιέρωνε το αναλλοίωτο του κειμένου της Αγίας Γραφής και τη δυνατότητα  μετάφρασης στα νέα Ελληνικά, μόνο ύστερα από έγκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Σχόλια