ΣΟΥΗΔΙΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ (;) !

Το Σουηδικό Ινστιτούτο Στρατιωτικών Ερευνών κατηγορεί τη Ρωσία για  προετοιμασία του στρατού της για πόλεμο.

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο η Ρωσία εκπαιδεύει τις ένοπλες δυνάμεις εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από άκρα μυστικότητα, με τις τακτικές στρατηγικές ασκήσεις του Ρωσικού στρατού να έχουν αυξηθεί. Ο στρατός της χώρας αύξησε κατακόρυφα την ετοιμότητά του για μάχη, ώστε να κινητοποιήσει και να διεξάγει μεγάλες και μακροχρόνιες πολεμικές αποστολές.

Το  Σουηδικό ινστιτούτο κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα ότι προετοιμάζει εντατικά το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας για πολεμικές συγκρούσεις, ενώ σε συνέντευξη του στο Sputnik ο Vladimir Shapovalov, αναπληρωτής Διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου ιστορίας και πολιτικής, τονίζει τον παραλογισμό της κατάστασης, να κατηγορείται η Μόσχα για όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα του πλανήτη. Από το 1994 οι χώρες του ΝΑΤΟ και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν συνεχώς τη στρατιωτική παρουσία τους και επεκτείνονται κοντά στα Ρωσικά σύνορα και οι μάσκες έπεσαν και τα Αμερικανικά στρατηγικά έγγραφα αποκαλύφθηκαν, ότι αποτελούν σχέδιο κατά της Ρωσίας και της Κίνας.


O διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Πολιτικής Ανάλυσης, Aleksandar Spunt, έκανε στον Sputnik δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

Ας θυμηθούμε τις  πολλές ανεπιτυχείς αναζητήσεις Ρωσικών υποβρυχίων γύρω από τις ακτές της Σουηδίας, τα υπερβολικά  σκάνδαλα κατασκοπείας που εμφανίζονται κατά καιρούς στα ΜΜΕ και θα θα καταλάβουμε τα πάντα. Η έκθεση του Σουηδικού Ινστιτούτου Στρατιωτικών Ερευνών είναι απλώς μια συνέχεια της πολιτικής της Σουηδικής ηγεσίας ενάντια στον υποτιθέμενο κίνδυνο που απορρέει  από τον Ρωσικό στρατό. Η Σουηδία πάντα αναζητά ένα στρατιωτικό κίνδυνο που πρέπει να καραδοκεί και να απειλεί την χώρα , με την Ρωσία να είναι ο ιδανικός στόχος. Αυτό  είναι απαραίτητο για να προετοιμαστεί το έδαφος για την αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού για χάρη ενίσχυσης στρατιωτικού δυναμικού.

Σχόλια