ΗΤΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να αποσπάσει από τους συμμετέχοντες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εξουσιοδότηση ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι προερχόμενοι από το κόμμα υπουργοί, αίροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και ως αντάλλαγμα θα ζητούσε να μην χρησιμοποιηθούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών . Υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ διεφώνησαν και δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον Πάνο Καμμένο να παραιτηθούν από την κυβέρνηση εάν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή. Με την άποψη του τάχθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης. Η πλειονότητα των υπολοίπων παρισταμένων δηλαδή ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, ετάχθησαν υπέρ της άποψης να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή της της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των υπολοίπων βασικών στελεχών που απουσίαζαν.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ στη συνέχεια διέκοψε αιφνιδιαστικά τη συνεδρίαση, λέγοντας: Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι κατηγόρησαν τον κ. Καμμένο ότι ευθύνεται ο ίδιος γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

<<Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό>>, ήταν στη συνέχεια το σχόλιο του Πάνου Καμμένου μέσω twitter.

Σχόλια