ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

O αγώνας συνεχίζεται, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργιος Τάτσιος και προανήγγειλε  ότι οι Παμμακεδονικές οργανώσεις, μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, θα κάνουν προσφυγές τόσο στον ΟΗΕ, όσο και σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ανάλογες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν και στα Ελληνικά δικαστήρια, όπως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και  στον Άρειο Πάγο. 
Μεταξύ των άλλων ο κ. Τάτσιος διεμήνυσε: Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία. Το επόμενο διάστημα οι Πρέσπες θα ακυρωθούν είτε με νομικά μέτρα, είτε με πράξεις που θα δείχνουν ότι είναι εις βάρος και των δύο λαών. Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα Νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών. Έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα. Η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία. 
Όπως  ανέφερε ο κ. Τάτσιος στο Sputnik, έχουν σχεδιαστεί διάφορες κοινωνικές ενέργειες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να ακυρωθεί η Συμφωνία.

Σχόλια