ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΙΩΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αντιδράσεις προκαλεί στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το ότι η κυβέρνηση δεν καταθέτει το τροποποιημένο σύνταγμα των Σκοπίων για να μπορέσουν να διαπιστώσουν οι βουλευτές αν η Βουλή των Σκοπίων προχώρησε στις απαιτούμενες αλλαγές που επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατέθεσε εκτυπωμένο αγγλικό κείμενο που εντόπισε όπως ανέφερε στο επίσημο site της κυβέρνησης της πΓΔΜ.
Στην έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απαίτησε την κατάθεση του ενιαίου κειμένου του Συντάγματος των Σκοπίων αντί μόνο των συνταγματικών τροπολογιών και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για κατάθεση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι η δημοσιοποίηση της επιστολής Κοτζιά αποτελεί προαπαιτούμενο για την συζήτηση. 
Με τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται ότι παραμένουν οι αναφορές σε «Μακεδονικό» λαό.
Η Λιάνα Κανέλλη,βουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε ότι στο άρθρο 49, καθορίζονται επί της ουσίας τρεις κατηγορίες «Μακεδόνων» και συγκεκριμένα της επικράτειας της ΠΓΔΜ, των γειτονικών χωρών και του εξωτερικού. Για ορισμένους βουλευτές η αναφορά σε «Μακεδόνες» γειτονικών κρατών ενδεχομένως να αποτελεί αλυτρωτικό στοιχείο γι’ αυτό χαρακτηρίζεται απαραίτητη η άμεση μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά.

Σχόλια