ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ....

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Δεν έχουν δικαίωμα να διχάσουν το λαό

Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πριν λίγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα συνέχισε.

 
Όπως αναφέρεται  σε ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή με πλειοψηφία (11 προς 5). Η μειοψηφία πρότεινε, ο ίδιος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι ψήφιση της Συμφωνίας είναι πατριωτικό καθήκον καθώς είναι σε θετική κατεύθυνση, λέγοντας ότι αυτός είναι ο πατριωτισμός μιας αληθινά προοδευτικής παράταξης και όχι η υιοθέτηση μιας ρητορικής που χαϊδεύει αυτιά και φλερτάρει με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις που ουσιαστικά φέρνουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ενώ επικαλέστηκε την ανάλογη καθαρή στάση για υπερψήφιση της Συμφωνίας από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Σπύρο Λυκούδη και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η Φώφη Γεννηματά  δήλωσε ότι όποιος διαφοροποιηθεί από το Κίνημα Αλλαγής θα έχει συνέπειες, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται σεβαστές οι θέσεις των κομμάτων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής, ειδικά απ' όσους υποστήριξαν τη διατήρηση της πολυκομματικότητας.

Σχόλια