ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης 


Επί 4 χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία  με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ωστόσο τα 4 αυτά χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά. Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας και ότι θα ζητήσει να κάνουν το ίδιο τα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτηση του όπως και θα κάνω δεκτή όποια άλλη παραίτηση, ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο. 
Και συνέχισε λέγοντας: Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε άμεσα στη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία για τα επόμενα βήματα και να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την θητεία της. Ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθιά ως εθνικό συμφέρον. 
Επανέλαβε ότι το Σύνταγμα τού δίνει τη δυνατότητα για αναζήτηση ad hoc πλειοψηφιών, δεν το έκανε όμως ούτε το 2015 όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση με προέτρεπε να συνεχίσω, ανέφερε, χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής για να προχωρήσω μπροστά στις μεγάλες αυτές τομές, που είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά και θα αναβαθμίσουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Και ο καθείς μπροστά στις δικές του ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος, πριν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό πήγε στην Μητρόπολη για να κοινωνήσει. Λίγο νωρίτερα είχε αναρτήση ένα tweet με έπαρση σημαίαςΟ δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιάννης Πιτταράς ανέβασε σχετικό βίντεο στο twitter.

Ο νέος υπουργός Άμυνας όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο στην οποία επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, θα είναι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκινημένη εμφανίστηκε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου του Πάνου Καμμένού. Στις δηλώσεις που έκανε με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: Ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία στη ζωή μου. Με βοήθησε ο Θεός και οι συμπολίτες μου να αποφασίζω γι αυτό που πιστεύω. Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ μιλούν για πατρίδα ελεύθερη, γι αυτό και συνεχίζω να πορεύομαι με τον πρόεδρο και το κόμμα. Όλοι κρινόμαστε, οι Έλληνες πολίτες μας παρακολουθούν μας κρίνουν και το δείχνουν στην κάλπη. Η Ελλάδα συνεχίζει.

Εκτιμώ ότι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος: Εγώ, ο Κώστας Ζουράρις και αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος, όπως προκύπτει από το κλίμα στην ΚΟ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης. 
Ο ίδιος  ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κόμματος για την τεράστια όπως είπε, κοινοβουλευτική πείρα που μου προσέφερε και που δεν ανέβασε τους τόνους στην κόντρα με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι ήταν μεγάλο το ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα να σηκώσει το γάντι.

Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της, διεμήνυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε ανάρτησή του στο twitter, δηλώνοντας ότι είναι στην κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού, αφού ο Πάνος Καμμένος δεν είχε εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα για εκείνον.

Η υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την αποχώρηση του κόμματός της από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι επικαιροποιημένη ισχύει κάθε λέξη που περιέχει, έκανε δήλωση στην οποία εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, καθώς βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση. Για την Συνθήκη των Πρεσπών ανέφερε: Είναι ανάγκη να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους θεσμικά και δημοκρατικά στα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία. Συνεπώς έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο.

Σχόλια