ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένταση με χημικά στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, κατά της επίσκεψης Παυλόπουλου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονία. 
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατα του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσπάθησαν να σπάσουν τον  κλειό των ΜΑΤ κοντά  στο Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Η πομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν κατάφερε να περάσει από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μουσικής με αποτέλεσμα ο Προκόπης Παυλόπουλος  να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης από πλαϊνή είσοδο, ώστε να παρευρεθεί σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο. 

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κάποια στιγμή που δυσκολεύτηκαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις να συγκρατήσουν τον κόσμο, σήμανε συναγερμός στα ΜΑΤ, ενώ επιστρατεύτηκαν και δυνάμεις της ομάδος ΔΙΑΣ.  Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.

Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν κάδους και ξύλα κλείνοντας το δρόμο προς τον χώρο της εκδήλωσης. 

Στο μεταξύ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντέδρασαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κρέμασαν πολλά πανό, αναφερόμενα στη συμφωνία, ενώ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ακούστηκε το σύνθημα: Αλήτες, προδότες πολιτικοί η Μακεδονία είναι Ελληνική. Στο τέλος του αγώνα, τα μεγάφωνα του γηπέδου έπαιξαν το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή».

Σχόλια