ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΝΔΟΤΟ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.


Στα άκρα οι σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου.


Μεθαύριο Τετάρτη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει συγκαλέσει τα όργανα του κόμματός και τους βουλευτές του, ώστε να λάβει οριστικές αποφάσεις, εάν συνεχίσουν οι ΑΝΕΛ να είναι κυβερνητικός εταίρος. Ο ίδιος διαμηνύει για πολλοστή φορά ότι καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει μεταξύ τους. Η συμφωνία προέβλεπε πως οι ΑΝΕΛ αποχωρώντας από την κυβέρνηση καταψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ψηφίσουν υπέρ μίας πρότασης δυσπιστίας που πιθανώς θα κατέθετε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή και από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί βουλευτές των ΑΝΕΛ να συνεργαστούν μαζί του στις εκλογές, μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα όμως από τα δημοσιεύματα για συνεργασία του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου με το κόμμα του κ. Τσίπρα, αφού πρώτα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ρήξη μεταξύ των συγκυβερνώντων έχει έλθει περισσότερο κοντά από ποτέ.

Λάδι στη φωτιά έριξαν και ο Νίκος Κοτζιάς, λέγοντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του. Η απάντηση ήρθε από τον Πάνο Καμμένο, που απεκάλεσε τον Κοτζιά  ολετήρα, λέγοντας: Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και εγώ δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο.   

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του, έστειλε το δικό του μήνυμα από τη Σαμοθράκη, δηλώνοντας: Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης συμπέρανε από την πλευρά του σε ραδιοφωνική συνομιλία, πως ενδεχόμενη υπερψήφιση της Συμφωνίας των 
Πρεσπών από βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν συνιστά αποστασία, επειδή θεωρούνται κυβερνητικοί βουλευτές. Κατανοώ είπε τις μεγάλες ενστάσεις, τις σέβομαι, ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου. Δεν δέχομαι όμως τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επανέλαβε πως δεν αλλάζει την δημόσια θέση του ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που τον έχει θέσει εκτός ΑΝΕΛ. Για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ανέφερε πως τον επισκέφτηκε  για να του ευχηθεί Καλή Χρονιά.

Να σημειωθεί ότι αύριο συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.






Σχόλια