ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ


Είδαν πολύ κόσμο και έβαλαν την αστυνομία να ενεργήσει, ρίχνοντας χημικά για να διαλύσουν το ειρηνικό συλλαλητήριο κατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών. Έστειλαν ηλικιωμένους ανθρώπους και παιδιά στα νοσοκομεία. Το Μέγαρο Μαξίμου υπεύθυνο και υπόλογο για την αστυνομική αθλιότητα. Ούτε μία συγγνώμη για την κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό.

Την ώρα που το συλλαλητήριο συνεχώς μεγάλωνε και έφθανε από την Σταδίου, την Πανεπιστημίου μέχρι την λεωφόρο Αμαλίας και από την Ερμού που δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, μέχρι την Βασιλίσσης Σοφίας, με πλήθος κόσμου συνεχώς να καταφθάνει, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, με μανάδες και παιδιά, με ηλικιωμένους, δόθηκε το σύνθημα για να διαλυθεί η τρομακτική συγκέντρωση.  Η προβοκάτσια έκανε για μία ακόμη φορά την εμφάνισή της. Κουκουλοφόροι άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς στη Βουλή και εκείνοι άρχισαν τη ρίψη χημικών σε ένα τεράστιο πλήθος κόσμου. 

Δημιουργήθηκαν συνθήκες αναπνευστικής ανεπάρκειας  με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οι συγκεντρωμένοι επέμεναν και αρνιόντουσαν να φύγουν. Κάλυψαν με ότι μέσο είχαν μάτια, μύτη, στόμα και παρέμειναν στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, ενώ είχε αρχίσει να βρέχει. Πάνω από μισή ώρα η αστυνομικές δυνάμεις έριχναν χημικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αναγκάζοντας τον κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος και κοντά στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη να υποχωρήσει, με τους αντιεξουσιαστές που παρέμεναν συντεταγμένοι περιμένοντας το σύνθημα, να επεμβαίνουν για να αποτελειώσουν τη συγκέντρωση.  
Δημοκρατία μπάχαλο, κυβέρνηση που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κυβερνά όπως η χούντα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν περισσότερες από 10 προσαγωγές  για τα επεισόδια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. 

Σχόλια