ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ


Σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο αστυνομικός πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής και τραυμάτισε θανάσιμα 36χρονο άνδρα χθες το απόγευμα στην Κηφισιά. Ο 36χρονος που έπεσε νεκρός είναι σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2009 στο Ζεφύρι, ενώ ερευνάται εάν εμπλέκεται και σε άλλες παράνομες ενέργειες. 

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ

Ο αστυνομικός, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του είδε δύο Ρομά να επιβιβάζουν 82χρονη γειτόνισσά του σε ΙΧ και τους καταδίωξε, μέχρι που κατάφερε να τους σταματήσει. Ο ένας βγήκε από το αυτοκίνητο και συνεπλάκησαν. Όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, ο άνδρας, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του πρότεινε περίστροφο, γι' αυτό αυτός έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε δύο φορές προς τα πάνω για εκφοβισμό και άλλες δύο φορές προς το έδαφος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Δεν κατάλαβε ότι τραυματίστηκε ο δράστης, καθώς ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό του. Αυτός παρέλαβε την 82χρονη και την πήγε στο σπίτι της, αφού πρώτα ειδοποίησε την Άμεση Δράση. 

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία, όπου εξέπνευσε.  Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φέρει ένα διαμπερές τραύμα από σφαίρα με οπές χαμηλά στην πλάτη και στο στήθος, ενώ ο 45χρονος ο οποίος ήταν μαζί με το θύμα αναζητείται. 
Ο εισαγγελέας θα αποφανθεί για την κατηγορία με βάση τα προανακριτικά στοιχεία.

Σχόλια