ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Βαλιτσάκια πηγαινοέρχονταν για να ψηφίσουν οι Σκοπιανοί βουλευτές την συμφωνία των Πρεσπών.
Τοπικά ΜΜΕ μιλάνε για «λεηλασία» του κράτους από τους «πραιτοριανούς» της κυβέρνησης Ζάεφ, οι οποίοι έχουν διαπράξει σωρεία παραβάσεων και ιδιαίτερα αξιόποινων πράξεων.
Μέρος του τύπου της γειτονικής χώρας διαμηνύει ότι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι έτοιμες για δημοσίευση στο κοινό, μέσω του καναλιού Skopje 1. Όπως αναφέρεται το VMRO-DPMNE, κατέχει καταγεγραμμένες δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις από την περίοδο μετά το 2016 μέχρι και πριν μερικές ημέρες, οι οποίες θα «τινάξουν στον αέρα» το σοσιαλιστικό κόμμα του Ζ.Ζάεφ, και τις οποίες έδωσε στο συγκεκριμένο κανάλι. Όπως καταγράφει ο διαδικτυακός τόπος difernews.gr στις καταγεγραμμένες συνομιλίες των τελευταίων τριών ετών, ακούγονται μυστικές συνομιλίες με τις φωνές σημερινών πολιτικών και υπουργών με κάθε λεπτομέρεια. Σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για δικαστικές διαδικασίες, τη λήψη ψήφων από τους βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών, τις δημόσιες προμήθειες, αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα του κράτους.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η ηγεσία του VMRO-DPMNE, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και για χρηματισμούς βουλευτών. Οι αξιόποινες πράξεις μελών του κυβερνώντος κόμματος, θα έρθουν στο ακροατήριο, για να αποδοθούν ευθύνες στους πολιτικούς δράστες της σημερινής κυβέρνησης. Υπάρχουν και συνομιλίες του Ζάεφ με το υπουργικό συμβούλιο και εκεί έχουν καταγραφεί «βόμβες», οι οποίες εφόσον δημοσιοποιηθούν στον Σκοπιανό λαό θα έχουμε εξελίξεις πραγματικά τρομερές.
Μπορεί να είναι παράνομη η καταγραφή και υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά εμείς ως κόμμα έχουμε πάντα σαφή θέση ότι το παράνομο υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστικές διαδικασίες. Για το λόγο αυτό έχουμε συλλέξει και έγγραφα και άλλα στοιχεία για το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο κατέστρεψε το κράτος δικαίου, παραβίασε το σύνταγμα για πολιτικούς σκοπούς, και τώρα θα προσπαθήσει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα καλύψει τα εγκλήματα που καθημερινά κάνουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE.
Χωρίς την υπογραφή του Ιβάνοφ, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας, εάν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κερδίσει με συντριπτική πλειοψηφία μια άλλη πολιτική επιλογή. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, όπου ενδέχεται σοβαρά να αμφισβητηθεί η Συμφωνία, εάν εκλεγεί ένα άλλο κόμμα που δεν συμφωνεί με αυτήν, δήλωσε ο Δρ Γιοβάν Ντόνεφ, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Σκοπίων.

Σχόλια