ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ

Οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους....

Χιλιάδες Έλληνες είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τη γειτονική <<Δημοκρατία της Μακεδονίας>>, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για άλλη μία αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία. Αυτό αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα για το σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Το δημοσίευμα έχει τίτλο: Οι Ελληνες βγαίνουν στους δρόμους καθώς ενισχύεται η θύελλα για τη συμφωνία του Τσίπρα για τη <<Μακεδονία>>. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βρει πλειοψηφία για να επικυρώσει τη συμφωνία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην οποία μόλις που επιβίωσε μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό ως διαμαρτυρία για αυτή τη συμφωνία. Η διαμαρτυρία της Κυριακής είναι μία από τις πολλές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη στην πρωτεύουσα τον τελευταίο χρόνο.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το σημερινό συλλαλητήριο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ κατά της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών που όπως υποστηρίζουν θέτει εν αμφιβόλω την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διαδηλωτές από τη Θράκη μέχρι την Πελλοπόνησο την Κέρκυρα και την Κρήτη, αλλά και οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, θέλουν να διατρανώσουν την έντονη αντίθεσή τους στις προβλέψεις της Συμφωνίας για την ιθαγένεια, τη γλώσσα και το όνομα Μακεδονία, που παραχωρείται στα Σκόπια που αμφισβητούν ευθέως την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Δεκαπέντε διμοιρίες των ΥΜΕΤ, δεκαπέντε των ΜΑΤ και το σύνολο των στελεχών της ασφάλειας εξαιρουμένων των ατόμων που αναρρώνουν ή βρίσκονται σε άλλα μέτρα ασφαλείας θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας. 

Σχόλια