Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

  Πολιτικές αναταράξεις στα Σκόπια.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MIA, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Ίγκορ Γιανούσεφ, ανέφερε ότι το κόμμα πρόκειται να καταθέσει εντός της ημέρας μηνύσεις εναντίον του Προέδρου του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, του  αναπληρωτή  Γενικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου Νετζμπεντίν Ιμπραήμι καθώς και εναντίον του Διευθυντή της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Μάρτιν Κόστοφσκι με την αιτιολογία υποψίας διάπραξης κατάχρησης εξουσίας, βάσει του άρθρου 353 του Ποινικού Κώδικα, της εγκληματικής σύμπραξης,βάσει του άρθρου 394 και του  σαμποτάζ βάσει του άρθρου 315 του Π.Κ. 

Το κόμμα υποστηρίζει ότι οι τρεις ανωτέρω διέπραξαν σειρά ποινικών αδικημάτων, τα οποία πλήττουν την συνταγματική τάξη και την ασφάλεια του κράτους, αφού παραβιάζοντας με δόλο το Σύνταγμα και τους νόμους επέτρεψαν την δημοσίευση του Νόμου για την αντισυνταγματική διγλωσσία, χωρίς την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης  δημιούργησαν συνασπισμό κατά του Ζάεφ, καταγγέλοντας τον για  την ρηματική διακοίνωση προς την Αθήνα  που λέει ότι η  συμφωνία για την ιθαγένεια αναγνωρίζει <<Μακεδονική υπηκοότητα>> και όχι εθνότητα.
<<Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την "Μακεδονική" ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι "Μακεδονικό">>, αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων.

Όπως άνέφερε η ιστοσελίδα MKD, στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε και ο καθηγητής Γιόβε Κεκένοφσκι από την δημοκρατική φράξια του VMRO-DPMNE, για εκτίμηση της συνταγματικότητας του νόμου των γλωσσών, ο οποίος κατά την άποψή του, υιοθετήθηκε χωρίς την απαραίτητη  πλειοψηφία βουλευτών.

Στο μεταξύ ο Γ.Γ του VMRO-DPMNE επανέλαβε το αίτημα του κόμματος για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, γιατί η χώρα τους έχει ταπεινωθεί και γονατίσει.

Σχόλια