ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ

ΤΩΡΑ
Έκαναν εμφάνιση στους δρόμους πόλεων αφίσες με πρόσωπα βουλευτών που τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακολούθησαν σε ορισμένες περιπτώσεις και συλλήψεις. Κάποιοι πανικοβλήθηκαν και κάποιοι άλλοι <<το χάρηκαν>>. Η κυβερνητική πλευρά αντέδρασε φυσικά με δηλώσεις για ακραία στοιχεία κλπ... 
ΤΟΤΕ
Εποχή ερχομού μνημονίων. 
Αλέξης Τσίπρας για τους υπογράφοντες: Ίσως να μην είναι και τόσο Έλληνες. 
Αλέκος Αλαβάνος: Ο Παπανδρέου είναι ο Πινοσέτ της Ευρώπης, να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα ή να φύγει με ελικόπτερο ενώ το Σύνταγμα θα γίνεται μια νέα πλατεία Ταχρίρ. 
Γιώργος Κατρούγκαλος περί μνημονίων: Πρόκειται περί ενός συμπυκνωμένου αποσταγμένου νεοφιλελευθερισμού που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ.
Δ. Παπαδημούλης: Ο πρωθυπουργός επιλέγει την επιστροφή στο εμφυλιακό κλίμα και επενδύει στο διχασμό.
Η ΟΥΣΙΑ
Το <<δούλεμα>> πέφτει σύννεφο. Συμφωνούν τα δύο πρώτα κόμματα σε διπλή ονομασία για τα Σκόπια. Μαζί ψήφισαν μνημόνια και ρουφάνε εδώ και δεκαετίες το <<αίμα>> του λαού. Και ξαφνικά πείραξαν κάποιους οι αφίσες. Αυτούς ιδιαίτερα που πήραν την εξουσία ως αφισοκολλητές.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η επιστροφή, πέρα από κραυγές και δηλώσεις, στον πραγματικό κόσμο, χρειάζεται εγρήγορση και αγώνα από όλους μας εναντίον του συστήματος που συμπεριφέρεται ίδια στον πολίτη, με εναλλαγές στην εξουσία χρωμάτων και ονομάτων.
Ακούγονται σενάρια, αναμένονται εξελίξεις. Έρχονται συλλαλητήρια και στο διάβα μία επαίσχυντη αντεθνική συμφωνία. Ο Θεός να βάλλει το χέρι του.

Σχόλια