ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΑ ΛΟΓΩ.... ΠΡΕΣΠΩΝ

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για τις αφίσες υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας που τοιχοκολλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.  Στις αφίσες φαίνεται το πρόσωπο ενός  βουλευτή ανά αφίσα από εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών έχοντας το ερώτημα <<Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;>>.

Η αστυνομία συνέλλαβε δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, δύο 55 και 45 ετών στα Γρεβενά και δύο ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση.

Οι δύο συλληφθέντες στα Γρεβενά αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι όλοι είναι μέλη της ομάδας <<Πτολεμαίοι Μακεδόνες>> που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα το βράδυ γέμισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αφίσες τοποθετήθηκαν και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη φωτογραφήθηκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ η αφίσα του  Κώστα Ζουράρι  στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. 

Η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί καθαρή φασιστική πρακτική, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή τις αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών.

Σχόλια