Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η «Πρωτοβουλία για την Μακεδονία» είναι ο πυρήνας του αυτοδιοικητικού προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» όσον αφορά στην υπεράσπιση της μοναδικότητας και της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.


Η «Πρωτοβουλία για την Μακεδονία» εδράζεται σε τρεις αρχές:
  1. Το όνομα της Μακεδονίας είναι πράγμα Ελληνικόν και δεν εκχωρείται.
  2. Δεν υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες πλην των Ελλήνων.
  3. Τα σύνορα της Μακεδονίας τελειώνουν εκεί όπου τελειώνει η Ελλάδα.
Για να αποτραπεί η κύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ από την Ελληνική Βουλή, να ακυρωθεί η εφαρμογή της εφόσον ψηφισθεί και να δοθεί ένα τέλος στην συστηματική αποσιώπηση και διαστρέβλωση της επιστημονικής αλήθειας περί την μοναδικότητα και Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» θέτει σε εφαρμογή οδικό χάρτη δράσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο:
  1. Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, για την ανάλυση των απαράδεκτων πτυχών της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.
  2. Ανέγερση στο αίθριο του Δημαρχειακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης Μνημείου Μαρτύρων και Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα.
  3. Συντονισμός πόλεων για την δημιουργία Δικτύου Μνημείων Μαρτύρων και Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα.
  4. Συντονισμός πόλεων για την ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Μακεδονίας.
  5. Θεσμοθέτηση εκπαιδευτικού προγράμματος διεθνών ανταλλαγών φοιτητών και επιστημόνων, διοργάνωσης θερινών σχολείων και διαδικτυακών μαθημάτων για την μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ειδικά προσαρμοσμένων για πολύγλωσσα κοινά.
  6. Εφαρμογή προγράμματος ευρέως πέλματος για την ανάπτυξη ψηφιακών ενημερωτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών υποδομών στο διαδίκτυο για την προβολή της μοναδικότητας και της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
  7. Μετονομασία της οδού Εγνατίας σε «Λεωφόρο Μακεδονίας».
  8. Ανέγερση/Διαμόρφωση του «Πολυχώρου Μακεδονία», για εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις, με σύγχρονα μέσα.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΑ 

Σχόλια