90 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ

Αποκαλύψεις που δείχνουν την τραγικότητα που <<απολαμβάνει>> ο Ελληνικός λαός, όταν διαμαρτύρεται σε πορείες, συγκεντρώσεις έρχονται τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα τον προβληματισμό όλων για την <<ποιότητα>> των ανθρώπων που έχουν πάρει τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια τους.

Μετά το τελευταίο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζουν να υπερασπίζονται την διάλυση των συγκεντρωθέντων ακόμα και παιδιών με χημικά,  εκμεταλλευόμενοι ελάχιστες δεκάδες κουκουλοφόρων που δημιούργησαν επεισόδια και δεν τους συνέλαβαν, αλλά και τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς που όπως αποδείχτηκε βρισκόταν εντός του Κοινοβουλίου και εμφανιζόμενοι έτρεξαν να κρυφτούν μέσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Γεροβασίλη δεν νοιάζεται όπως φαίνεται για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, αφού μιλώντας το πρωί στον ANT1 ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής και πως η ρίψη δακρυγόνων έγινε μόνο στα σημεία όπου εκτυλίσσονταν συγκρούσεις. 
Ούτε η ΕΛ.ΑΣ. ούτε η αρμόδια υπουργός εξήγησαν γιατί η αστυνομική δύναμη δεν κατάφερε να απομονώσει όσους θέλησαν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Για την προμήθεια δακρυγόνων, γίνεται διεθνής διαγωνισμός, και όπως αποκαλύφθηκε έχουμε προμηθευτεί δακρυγόνα από  Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα αγοράζει από τη Βραζιλία, προτιμώντας να αγοράζει δακρυγόνα από χώρες όπου τα χρησιμοποιούν συχνότερα.
Στη διάρκεια των επεισοδίων με τους αγανακτισμένους, ρίχτηκαν σε μια μέρα δακρυγόνα αξίας 250.000 ευρώ.  Μάλιστα η τότε κυβέρνηση προχώρησε την επομένη στην αγορά άλλων 10.000 δακρυγόνων από το Ισραήλ και τη Γαλλία. Το συνολικό κόστος της παραγγελίας ανήλθε στα 900.000 ευρώ. Οπότε κάθε δακρυγόνο στοιχίζει 90 ευρώ.
Πόσο άραγε στοίχισαν τα δακρυγόνα που <<έφαγαν>> ολόκληρες οικογένειες την Κυριακή από τους κυβερνητικούς <<λάτρεις>> της Δημοκρατίας;




Σχόλια