ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ 81 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Στο κοινοβούλιο των Σκοπίων η τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ενεκρίθη με 81 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών.

 
Οι τροπολογίες που πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες, αφορούν: 
Την αλλαγή της ονομασίας της χώρας. 
Το προοίμιο του Συντάγματος. 
Τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών.

Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών ψήφισαν και οι δύο βουλευτές του αλβανικού κόμματος BESA, αφού επιτεύχθηκε συμφωνία ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως Μακεδονική - πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αποσαφηνίζοντας ποια θα είναι η διατύπωση της στην αλβανική γλώσσα για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής πολίτες της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σκοπιανή κυβέρνηση αναφέρεται μεταξύ των άλλων: Η Μακεδονική γλώσσα θα αναγνωρίζεται διεθνώς απ' όλους τους συμμάχους. Ο εθνικός μας ύμνος, η σημαία, παραμένουν ίδια και προστατεύονται. Οι πολίτες μας θα είναι Μακεδόνες - πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η σημερινή ημέρα ανοίγει ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο για όλους τους πολίτες της χώρας και για το μέλλον των παιδιών. Η υπερψήφιση των τροπολογιών μαρτυρά υπευθυνότητα και ισχυρό πατριωτισμό, καθώς φέρνει κοντά δύο στόχους, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι βουλευτές ψήφισαν μια συμφωνία που επιτρέπει τη διεθνή ολοκλήρωση και αναγνώριση της χώρας μας ως κυρίαρχου κράτους, με πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητας των Μακεδόνων και όλων των Πολιτών. 

Σχόλια