2019. ΚΙ ΟΜΩΣ....ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.

Ασήκωτοι φόροι και πλειστηριασμοί για ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι επιβαρύνσεις για χιλιάδες φορολογουμένους θα έρχονται η μία μετά την άλλη. 

Η αρχή έγινε από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου με την ενεργοποίηση των αυξημένων αντικειμενικών αξιών, οι οποίες ανέβασαν μέχρι 50% τους φόρους των μεταβιβάσεων ακινήτων και προκάλεσαν νέες αυξήσεις σε όλους τους φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα. Ένα νέο κύμα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ετοιμάζει η κυβέρνηση για το καλοκαίρι που θα παρασύρει ανοδικά τις τιμές ζώνης σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και σε λαϊκές συνοικίες.

Όπως δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ, τον Σεπτέμβριο θα έρθει νέος λογαριασμός, του φόρου ακινήτων ο οποίος θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές ζώνης που θα καθοριστούν. Τότε χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι από τώρα περιμένουν ότι θα πληρώσουν μικρότερο φόρο για τα ακίνητά τους θα απογοητευθούν. Η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα εξαφανίσει ακόμα και τις μικρές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ οι οποίες θα εφαρμοστούν για τα νοικοκυριά που διαθέτουν μικρή ακίνητη περιουσία, ενώ για άλλη μια φορά το μάρμαρο των αλλαγών στις τιμές ζώνης θα πληρώσουν οι έχοντες μεσαία περιουσία άνω των 200.000 ευρώ για τους οποίους δεν προβλέπεται καμία μείωση στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα πλησιάσουν όλο και πιο κοντά στις εμπορικές τιμές για να εξισωθούν με αυτές το επόμενο έτος, οπότε προβλέπεται ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, που για φέτος υπολογίζονται σε 30.000 ακίνητα με τις τράπεζες να επισπεύδουν παράλληλα και τις διαδικασίες των εξώσεων για τα ακίνητα που εκποιούνται, ενώ στο πλάνο θα βρεθούν και οι πρώτες κατοικίες κόκκινων δανειοληπτών.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction έχουν ήδη αναρτηθεί 4.550 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα υλοποιούνται σταδιακά μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστίθενται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί με <<βιαστικές>> κυρίως τις τράπεζες. Από τους 4.550 πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί 4.332 αφορούν ακίνητα, εκ των οποίων 1.028 είναι κατοικίες. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, κτήματα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου. Ηδη έχουν αναρτηθεί πλειστηριασμοί για τις 13 Φεβρουαρίου, 6 Μαρτίου και 19 Μαρτίου. 

Σχόλια