20 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Οι προσαχθέντες από την Κρατική Ασφάλεια επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό που αναφερόταν σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λίγη ώρα πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής.
Πρόκειται για μέλη και υποστηριχτές της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έξι μέλη της Επιτροπής πήγαν στις 4.30 το απόγευμα απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να αναρτήσουν το ίδιο πανό που είχαν τοποθετήσει την περασμένη Παρασκευή απέναντι από τη Βουλή, κατά την επίσκεψη της κα. Μέρκελ, το οποίο αναφέρεται σε διενέργεια δημοψηφίσματος. Αμέσως άνδρες της Ασφάλειας χωρίς εξηγήσεις τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στη συνέχεια άλλα δεκατέσσερα άτομα είχαν την ίδια τύχη. Αφού κρατήθηκαν για αρκετή ώρα στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τους πήραν και τα κινητά τηλέφωνα.
Η Επιτροπή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, τα μέλη της οποίας προσήχθησαν, εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για <<χουντικές>> συμπεριφορές που θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιτρέπει πια ουδεμία ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών για τα εθνικά θέματα. Τα μέλη της Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών: Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη και μειοδοτική συμφωνία συνελήφθησαν προληπτικά από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία.
Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για την συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας. Να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες <<χουντικές συμπεριφορές>> θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα.
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετέβη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος έκανε δηλώσεις: Εδώ έχουμε συλλήψεις τις οποίες βαφτίζουν προσαγωγές. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα και περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και τους προσήγαγαν με χειροπέδες. Ανθρώπους ηλικίας 85 - 87 ετών. Ναι τους περικύκλωσαν με την υποψία ότι μπορεί να διαμαρτυρηθούν. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σχόλια