ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΗΡΡΥΣΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 153

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΦΗΦΙΣΑΝ 
Πολλαπλασιάζονται συνεχώς τα διοικητικά συμβούλια ποντιακών σωματείων που κηρύσσουν ανεπιθύμητους στις εκδηλώσεις τους τους βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Την αρχή έκανε η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία. Γνωστοποιούσε μέσω της πρόσκλησης για εκδήλωσή της, ότι «είναι ανεπιθύμητοι στην εκδήλωσή μας βουλευτές που είτε θα υπερψηφίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την εναντίωση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, την οποία οφείλουν να εκπροσωπούν, είτε από τη θεσμική θέση τους δεν προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή της εθνικής τραγωδίας που βιώνουμε».
Το trapezounta.gr παραθέτει τους συλλόγους που συμπληρώνονται συνεχώς στη λίστα των αντιδρούντων. 
Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους τους 153 ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Λέμε “όχι” στη σπίλωση της ιστορίας μας και σε κάθε επεκτατική διάθεση για τα μακεδονικά ελληνικά εδάφη μας. Λέμε “όχι” σε αυτή τη μειοψηφία που δεν πιστεύουν πως η “Ελλάς εστίν και η Μακεδονία”».
Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Όφειλαν να δράσουν προς υπεράσπιση της Μακεδονίας. Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» κηρύσσει ανεπιθύμητους τους ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις εφεξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σωματείου. Ως ένα εκ των ιστορικών σωματείων του νομού Ημαθίας και της Μακεδονίας η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας αφού δήλωσε ότι αντιτίθεται στον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτής αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Οι Έλληνες βουλευτές όφειλαν να δράσουν προς υπεράσπιση όλων αυτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το μεγαλύτερο μέρος της γνώμης των πολιτών. […] τονίζουμε την διαφοροποίησή μας και την αντίκρουση οποιουδήποτε κομματικού ή πολιτικού χαρακτηρισμού, καθώς η τοποθέτησή μας είναι αποκλειστικά και μόνο έκφραση επί ενός εθνικού θέματος και της αντιμετώπισής του, ενώ επίσης δηλώνουμε ότι σεβόμαστε την οποιαδήποτε υγιή προσωπική άποψη». 
Σύλλογος Ποντίων Ριζού: Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταδικάζει το ξεπούλημα της Μακεδονίας και κηρύσσει ανεπιθύμητους όσους βουλευτές ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, από όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητές μας. Ως σύλλογος οφείλουμε να προστατέψουμε την ιστορία, την παράδοση τον πολιτισμό. Ένα μεγάλο λάθος τους που δεν έλαβαν την γνώμη των Ελλήνων πολιτών σ ένα πολύ σοβαρό εθνικό θέμα. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Έχει την ιστορία της βαμμένη με αίμα. Δεν δεχόμαστε την χρήση με το όνομα «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος.
Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας: Ανεπιθύμητοι στις εφεξής εκδηλώσεις μας. Με βαθύ αίσθημα της ευθύνης που αναλάμβανε οφείλουμε να προασπιζόμαστε την ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά στο συνολό της αλλά και απέναντι στις μελλοντικές γενιές και του χρέους μας στους προγόνους μας που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη μία και μοναδική Μακεδονία από τους κατά καιρούς επιβουλείς της, χωρίς πολιτική τοποθέτηση και κομματικές σκοπιμότητες.
Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ.
Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχη Επισκοπής Νάουσας αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ τους ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις εφεξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου. Είναι χρέος και ευθύνη μας να προασπιζόμαστε όχι μόνο τις παραδόσεις και την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και την ιστορία και την ταυτότητα μας έτσι ώστε να τα παραδώσουμε ατόφια στις επόμενες γενιές όπως τα κληρονομήσαμε και εμείς από τους προγόνους μας. Η παραχώρηση του όρου Μακεδονία καθώς και η αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικού έθνους» στους Σκοπιανούς ισοδυναμεί με διαστρέβλωση της αλήθειας και παραχάραξη της ιστορίας . Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Σχόλια