TA BΡΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αποσυρθούν από τη Συρία, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο. Στη Συρία υπάρχουν σήμερα περίπου 3.000 αμερικανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές. Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων όπως  άφησαν να εννοηθεί από πλευράς ΗΠΑ επίσημες αρχές, θα αρχίσει το <<συντομότερο δυνατόν>>.
Ο Ντόναλντ Τράμπ έκανε ανάρτηση στο Twitter γράφοντας: Νικήσαμε τον ISIS στη Συρία, τον μοναδικό λόγο για να είμαστε εκεί κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.
Με τις τελευταίες εξελίξεις, η βόρεια Συρία κινδυνεύει όσο ποτέ από τις κατακτητικές βλέψεις της Τουρκίας, η οποία κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό  εδαφών στα βόρεια της χώρας. Αλλά και οι Κούρδοι νιώθουν ήδη προδομένοι από τις ΗΠΑ.
Κερδισμένη βγαίνει η Ρωσία, η οποία θα δρα στο σύνολο της Συριακής επικράτειας χωρίς το πρόβλημα της άτυπης ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ίσχυε για ανατολικά του Ευφράτη. Εξάλλου ικανοποίηση εξέφρασε η Ρωσία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, καθώς σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τώρα δημιουργούνται καλές προοπτικές για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης. Συγκεκριμμένα ανέφερε: Μια πολύ σημαντική ιστορία η οποία μπορεί να προκύψει από την απόφαση αυτή, είναι μια πραγματική, ρεαλιστική προοπτική για την πολιτική διευθέτηση. 

Σχόλια