MEIΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είναι έτοιμη να πετύχει συμφωνία με τις Βρυξέλλες σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας, όπως αναφέρουν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 
Η εφημερίδα Messaggero αναφέρει ότι από το αρχικό σχέδιο προϋπολογισμού έχουν περικοπεί δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Με τη μείωση αυτή των κρατικών δαπανών το βασικό εισόδημα και η μείωση της συντάξιμης ηλικίας (σαράντα χρόνια ένσημα και εξήντα έτη ηλικίας) είναι αυτό που ζήτησε η Ιταλική κυβέρνηση και συμφωνούν όπως όλα δείχνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Στη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε μια νέα πρόταση, η οποία μειώνει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας για το 2019 από το 2,4% στο 2,04%, κάνοντας δεκτό το κύριο αίτημα της Κομισιόν για περιστολή των δαπανών, ώστε να μην ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων, που έκανε γνωστό ότι θα μπορούσε να προτείνει η Κομισιόν.
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι: Κατά την πρώτη της εκτίμηση, μέσα σε λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ουσιαστική και ιδιαίτερα σημαντική την πρότασή μας. Η κυβέρνησή μου θέλει να σεβαστεί την λαϊκή βούληση, αλλά χαρακτηρίζεται και από μια ξεκάθαρα λογική προσέγγιση.
Η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχιστεί στην Σύνοδο Κορυφής και τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια