Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ

Ο Μακρόν έβγαλε τον στρατό στους δρόμους της Γαλλίας, ενώ υπάρχουν ήδη 65.000 Αστυνομικοί. Βίντεο και φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου με μονάδες τεθωρακισμένων και ελεύθερους σκοπευτές να παίρνουν θέσεις σε Γαλλικές πόλεις.
Τις τελευταίες ώρες χιλιάδες Γάλλοι μαθητές εντάχθηκαν στις γραμμές των κίτρινων γιλέκων ξεκινώντας πόλεμο για να διώξουν τον Μακρόν απο την εξουσία. Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε διαταγή να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση. Με σύνθημα Μακρόν Παραιτήσου, θα μπλοκάρουμε όλη την χώρα χιλιάδες μαθητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε Μπορντώ, Λιλ, Μαρσέιγ και πολλά άλλα σημεία της χώρας. Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, σχολεία έβαλαν λουκέτα, διάσημα κολέγια έκλεισαν, παρ΄ότι η Γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τών μέτρων, μετά από συζήτηση 5 ωρών.
Στο μεταξύ σε προσαγωγή 146 διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στο δυτικό προάστιο του Παρισιού Μαντ-λα-Ζολί, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από λύκειο της περιοχής. Οι μαθητές διαμαρτυρόταν μπροστά από το λύκειο ενάντια στη μεταρρύθμιση για την εκπαίδευση και εκφράζοντας τη στήριξή τους στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων.

Σχόλια